تبلیغات اینترنتیclose
مهاجرت به امريكا كانادا استراليا نيوزلند اروپا ویزای شینگن
صفحه اول تماس با ما RSS قالب وبلاگ
مهاجرت به امريكا كانادا استراليا نيوزلند اروپا ویزای شینگن
immigrationBy@gmail.com

آیا می توان بخاطر جهت گیری ج ن س ی واجد شرایط پناهندگی شد؟
Is it possible to qualify as a refugee on the grounds of my s e x u a l orientation

"پناهنده" کیست؟ "پناهندگی" چیست؟

اگر شما در بریتانیا هستید و بعلت اینکه ممکن است در کشورتان مورد اذیت و آزار قرار گیرید از بازگشت به آنجا می ترسید، ممکن است بتوانید بعنوان یک "پناهنده" واجد شرایط شوید. اگر با تقاضای تان برای پناهندگی موافقت شود در آنصورت برای پنج سال به شما اجازه اقامت در بریتانیا داده می شود. اگر پس از اتمام این پنج سال کماکان به حمایت بریتانیا احتیاج داشته باشد، آنوقت به شما حق اقامت دائمی داده می شود.

برای آنکه بعنوان یک پناهنده برسمیت شناخته شوید، باید بتوانید مقامات را قانع کنید که تعریف "پناهنده" آنطور که در کنوانسیون سازمان ملل درباره وضعیت پناهندگان آمده است درباره شما صدق می کند. بر اساس این تعریف شما باید بتوانید نشان دهید که فردی هستید که "نگرانی جدی برای اذیت و آزار او بعلت نژاد، مذهب، ملیت، تعلق یه یک گروه اجتماعی و یا باور سیاسی" در کشوری که تابعیت آن را دارد و یا قبلا محل اقامت اش بوده است، وجود دارد.

به حمایتی که شامل فردی می شود که بعنوان پناهنده برسمیت شناخته شده، "پناهندگی سیاسی" می گویند. پناهندگی سیاسی به این معناست که بریتانیا شما را به کشوری که در آن تحت اذیت و آزار قرار گیرید بازنخواهد گرداند.

آیا می توان بخاطر جهت گیری ج ن س ی واجد شرایط پناهندگی شد؟

برای مدت طولانی، وزارت کشور این ایده را نمی پذیرفت که زنان و مردان هم ج ن س گ را یی را که در کشورشان بخاطر جهت گیری جنسی شان تحت تقیب هستند بعنوان پناهنده برسمیت بشناسد. خوشبختانه، مجلس لردها در مارس ۱۹۹۹ تصمیم گرفتن که مردان و زنان هم ج ن س گ ر ا یی که در کشورشان تحت اذیت و آزار هستند یک "گروه اجتماعی" را تشکیل می دهند که به اعتبار آن باید به تقاضای آنها برای پناهندگی موافقت شود. وزارت کشور اکنون می پذیرد که اگر فردی نگرانی جدی از این بابت دارد که بعلت همجنسگرا بودن تحت اذیت و آزار قرار خواهد گرفت در آنصورت واجد شرایط پناهندگی می شود.

این تصمیم مجلس لردها به این اعتبار هم می تواند تفسیر شود که افرادی که حامل ویروس بیماری ایدز هستند و بعلت وضعیت سلامتی شان ممکن است تحت اذیت و آزار قرار گیرند نیز بعنوان پناهنده برسمیت شناخته شوند.

برای اینکه بعلت جهت گیری ج ن س ی ام واجد شرایط پناهندگی شوم چه باید بکنم؟

شما باید بتوانید نشان دهید که احتمال قابل قبولی وجود دارد که اگر به کشورتان برگردانده شوید بعلت همجنسگرا بودن تان خطر جدی متوجه شما خواهد شد. این خطر جدی یا باید از طرف مقامات دولتی متوجه شما باشد و یا از طرف بخش هایی از اهالی صورت گیرد که دولت یا نمی تواند و یا نمی خواهد از شما در مقابل تعرض آنها حمایت کند.

خطر جدی می تواند شامل احتمال اعدام برون دادگاهی، خشونت فیزیکی، شکنجه و سلب آزادی شود. همینطور تبعیض خیلی حاد هم شامل چنین خطری می شود. تعقیب قانونی که بعلت برقراری داوطلبانه رابطه جنسی بین دو فرد هم جنس صورت گرفته باشد هم معادل اذیت و آزارمحسوب می شود.

باید مشخص کنید که چه صدمه ای است که نگران آن هستید و همینطور باید نشان دهید که نگرانی شما قابل قبول است. این بدان معناست که شما باید تقاضای خود را تا آنجا که مقدور است بطور مستند اثبات کنید. دادگاههای مهاجرت راهنمایی شده اند که در موارد معینی چگونه تشخیص دهند که آیا مردان و یا زنان همجنسگرا در معرض اذیت و آزار در کشورهای معینی قرار دارند یا نه. اینکه شما در معرض خطر هستید بسته به تغییر شرایط در کشورتان تغییر می کند.

برای تصمیم گرفتن درباره اینکه آیا می توانید برای پناهندگی تقاضا کنید یا نه، باید این موضوع را در نظر بگیرید که تقاضاهای پناهندگی زیادی رد می شوند. تقاضاهای پناهندگی معمولا یا به این دلیل رد می شوند که ادعای متقاضی پذیرفته نمی شود و یا از نظر وزارت کشور خطر جدی متوجه متقاضی نیست (و یا آنچه که خطر محسوب می شود به اندازه کافی جدی نیست که معادل تحت اذیت و آزار قرار گرفتن محسوب شود). این روش ساده ای برای مقیم شدن در بریتانیا نیست و تقاضای پناهندگی تنها باید در شرایطی صورت گیرد که واقعا در معرض جدی اذیت و آزار قرار دارید.

چگونه می توانم تقاضای پناهندگی بکنم؟

اگر شما فی الحال در بریتانیا هستید در آنصورت می توانید با رجوع به یک «مرکز بررسی اولیه پناهندگی» (Asylum Screening Unit) تقاضای پناهندگی خود را به وزارت کشور بفرستید. این مراکز در بخش های مختلف بریتانیا قرار دارند. مرکز اصلی در کرویدون وجود دارد. بسیار مهم است که قبل از این کار با وکیلی که در زمینه قوانین پناهندگی تخصص دارد تماس بگیرید تا به شما کمک کند چه اینکه روال بررسی پناهندگی تان پس از اینکه تقاضای تان را عرضه کردید ممکن است بسرعت پیش رود. ممکن است در مدت کوتاهی پس از اینکه تقاضا کردید بطور مفصل با شما درباره علت نگرانی تان برای تحت اذیت و آزار بودن مصاحبه شود و یا به شما پرسشنامه ای داده شود که باید بسرعت آن را پر کنید. ممکن است بازداشت شوید و به یکی از مراکز انتقال مهاجرین (immigration removal centre) فرستاده شوید محلی که در آن به تقاضای شما بسرعت رسیدگی خواهد شد – این به معنای تعیین و تکلیف شدن تقاضای شما در عرض چند روز است. از اینرو دریافت مشاوره قبلی حیاتی است.

اگر شما در خارج از بریتانیا هستید، در آنصورت می توانید در هربندر یا فرودگاهی که از آنجا وارد می شوید تقاضای پناهندگی بکنید.

به چه اطلاعاتی نیاز دارم تا تقاضای پناهندگی ام موفقیت آمیز شود؟

لازم است تا یک اظهاریه مفصل درباره اینکه چرا نگران هستید که ممکن است تحت اذیت و آزار قرار بگیرد عرضه کنید. هینطور باید جزییات هر گونه اذیت و آزاری که در گذشته متحمل شده اید را بیان کنید. اگر در گذشته تحت اذیت و آزار نبودید باید توضیح بدهید که چرا اکنون معتقدید که در آینده ممکن است تحت اذیت و آزار قرار گیرید. باید در موقعیتی باشید که با استناد به اطلاعات مستند از طرف سازمانهای مدافع حقوق بشر و یا مطبوعات و یا منابع دیگر بتوانید نشان بدهید که آن نوع اذیت و آزاری را که توصیف می کنید در حقیقت در کشورتان رخ می دهد. اگر شما وکیل دارید او می تواند به چنین اطلاعاتی دسترسی داشته باشد.

وزارت کشور به اطلاعات مربوط به اینکه در همه کشورهای جهان چه اتفاقاتی رخ می دهد دسترسی دارد. از اینرو وزارت کشور به اعتبار خودش تصمیم می گیرد که آیا خطر جدی می تواند متوجه کسی باشد یا نه. با این وجود این به تقاضای شما کمک می کند اگر که بتوانید به همراه با تقاضای تان شواهدی را هم عرضه کنید که نشان بدهند که خطر تحت اذیت و آزار قرار گرفتن یک خطر واقعی است و مردان و زنان همجنسگرایی که قبلا در موقعیت شما قرار داشنه اند مورد ایذاء قرار گرفته اند.

آیا اگر که بخواهم تقاضای پناهندگی کنم باید با یک وکیل مشورت کنم؟

بله، برای اینکه مطمئن شوید که تقاضای تان بطور درست عرضه می شود حیاتی است که با وکیلی که در زمینه قوانین پناهندگی تخصص دارد مشورت کنید و ترجیحا با وکیلی مشورت کنید که قبلا وکالت متقاضیان پناهندگی همجنسگراهان را داشته است. شما باید قبل از اینکه تقاضای پناهندگی سیاسی بکنید اگر امکان داشته باشد با یک وکیل مشاوره کنید. قوانین پناهندگی یک عرصه پیچیده قانون است و مصوبات جدید دریافت مشاوره را از همان شروع کار ضروری کرده است.

وضعیت من در بریتانیا در زمانی که تقاضای پناهندگی ام بررسی می شود چیست؟

پاسخ به این سئوال بستگی به موقعیت شما در زمان تقاضای پناهندگی تان دارد و وکیل شما در بهترین موقعیتی است که می تواند در این باره به شما راهنمایی کند. شما را تا زمانی که درباره تقاضای پناهندگی تان تصمیم گرفته نشده و از حق استیناف تان بطور کامل استفاده نکرده اید از بریتانیا اخراج نمی کنند.

آیا من از مسکن و کمک مالی برخوردار می شوم؟

متقاضیان پناهندگی اگر در فقر بسر ببرند می توانند از حق دریافت کمک برای غذا و مسکن که از طرف «سرویس سراسری حمایت از پناهندگان» (Natioanl Asylum Support Service) تامین می شود برخوردار شوند. متقاضیان معمولا از حق دریافت کمک های اجتماعی معمول برخوردار نیستند و نمی توانند از اشتغال برخوردار شوند.

اگر تقاضایم رد شود چه می شود؟

شما از حق استیناف به یک قاضی امور مهاجرت برخوردارید. این قاضی مستقل از وزارت کشور عمل می کند. تقاضاهای پناهندگی زیادی در این مرحله بطور موفقیت آمیز حل شده اند. معمولا یک دادرسی برگزار خواهد شد که در آن به شما اجازه داده می شود شواهد خود را عرضه کنید. اگر قاضی امور مهاجرت تقاضای استیناف شما را رد کند در آنصورت شما می توانید به دادگاه عالی برای بررسی این حکم رجوع کنید و در صورتیکه دادگاه عالی تشخیص دهد که در تصمیم قاضی امور مهاجرت از نظر کاربست قانون اشتباهی رخ داده است در آنصورت این دادگاه می تواند از قاضی دیگری بخواهد تا استیناف شما را بررسی کند.

البته، شما ممکن است از حق استیناف برخوردار نشوید. در شرایط کنونی "کشورهای مشخص شده ای" وجود دارند که از نظر وزارت کشور کشورهای امن محسوب می شوند و از اینرو تقاضای پناهندگی کسانی که از این کشورها می آیند بعنوان تقاضای "کاملا ناموجه" گواهی می شود. اگر تقاضایی به این نحو گواهی شود در آنصورت متقاضی از هیچ حق استیناف در مقابل رد شدن تقاضای پناهندگی اش در بریتانیا برخورد نحواهد بود. چنین وضعیتی لزوم برخوردار شدن از مشاوره یک کارشناس در همان مراحل مقدماتی را مورد تاکید قرار می دهد.

برخی مواقع حتی اگر وزارت کشور تصمیم بگیرد تا تقاضای پناهندگی سیاسی فردی را رد کند، ممکن است به او به دلایل "انسانی" و یا "ویژه" اجازه اقامت در بریتانیا داده شود. این وضعیت به ندرت پیش می آید ولی ممکن است در مورد شما صدق کند اگر که در رابطه با یک شهروند بریتانیایی (و یا فردی که از حق اقامت در بریتانیا برخوردار است) قرار داشته باشید و شرایط استثنائی وجود داشته باشد که چرا نمی توانید به کشور خود برگردید و از آنجا بعنوان فردی که درصدد پیوستن به شریک محضری (civil partner)اش است تقاضای ویزاء بکنید.

اگر تقاضایم موفقیت آمیز باشد چه رخ می دهد؟

به شما برای پنج سال حق اقامت داده می شود. شما از حق تقاضا برای دریافت »گذرنامه پناهندگی سازمان ملل» (UN refugee travel document) برخوردار می شوید و می توانید مانند هر شهروند بریتانیایی در بریتاینا کار و یا تحصیل کنید و یا تقاضای دریافت بیمه های اجتماعی بکنید. شما می توانید در صورتی که پس از اتمام پنج سال از حق اقامت دائم برخوردار شوید برای دریافت تابعیت در بریتانیا هم اقدام کنید. حق اقامت دائمی در صورتی به شما داده می شود که خطر تحت اذیت و آزار قرار گرفتن کماکان برایتان وجود داشته باشد.